Теріні сыпыру әдістері

Скачать

Мал шикізатын тауартануы және сараптамасы пәні бойынша 05080200 Мал шаруашылығын өнімдерін өндіру технологиясы мамандығы, 3-курс ТЖ-305 топ студенттеріне арналған 2- рубеждік бақылау сұрақтары.
Студенттердің өздік жұмыстарының тақырыбы:
1. Бағалы мехтың шикізатының түрлері.
2. Түтікші әдісімен теріні сыпыру.
3. Тұтастай әдісімен теріні сыпыру.
4. Теріні майсыздандыру әдістері.
5. Теріні алғашқы өңдеу.
6. Теріні сыпыру әдістері.
7. Шұлық әдісімен теріні сыпыру.
8. Терінің тауарлық қасиеттеріне әсер ететеін факторлар.
9. Малды сою әдістері.
10. Теріні жалпы сұрыптау.
11. Теріні сорттары бойынша сұрыптау.
12. Терні көлеміне байланысты сұрыптау.
13. Теріні ақаулары бойынща сұрыптау.
14. Теріге арнлған тақталардың пішіндері.
15. Түк жабынының қасиеттері.
16. Тері тканьнің қаситтері.
17. Терінің тұтастай кезіндегі қасиеттері.
18. Терінің химиялық көрсеткіштерінің сапасы.
19. Теріні сыпырудағы стандарттық талаптар.
20. Теріні консервілеудегі стандарттық талаптар.
21. Былғары тері шикізатының стандарты.
22. Мехтық қой терісінің стандарты.
23. Тондық қой терісінің стандарты.
24. Бағалы – мехтық жартылай фабрикаттарды пайдалану қасиеттері.
25. Бағалы - мехтық тері шикізатын упаковкілеу.
26. Теріні сақтау және тасымалдау.
27. Терінің өзгергіштік типтері.
28. Терінің жүздеген анықтаудың органолептикалық әдісі.
29. Теріні илеу үдірісі.
30. Каракульдің түк жабының жасына байланысты өзгеруі.


Скачать


zharar.kz