Пицца рецепті
Ұн – 3 кесе
Су (жылы) – 1 кесе
Тұз – жарты шай қасық
Шекер – 1 шай қасық
Сұйық май – 3 ас қасық
Ашытқы (дрожжи)– 1 шай қасық
Бетіне салуға: шұжық (колбаса), сыр (ірімшік), қызанақ (помидор), кетчуп немесе томат пастасы.
▪ Жылы суды үлкендеу ыдысқа құйыңыз тұз, шекерді салыңыз және ашытқыны салыңыз жұмсақ қамыр илеңіз. Қамырды жылы орап 30 - 40 минуттай қалдырыңыз.
▪ Қамыр дайын болған соң жұқалап жайыңыз.
▪ Қамырды табаның ішіне орналастырып бетіне жұқалап кетчупті жағыңыз, үстіне шұжықты салыңыз, қызанақты салыңыз ең бетіне ірімшікті салып қатты қызып тұрған пеште 7 - 10 минуттай пісіріңіз.
Пештің барынша қатты қызғаны дұрыс, сонда тез әрі дәмді болып піседі.