Жеміс салаты (Фруктовый салат)
Банан – 1 бас
Апельсин – 1 бас
Киви – 1 бас
Алма – 1 бас
Жүзім – 200 гр
Анар (гранат) – 1 бас
Йогурт – 150 гр
Барлық жемістерді жуып тазалап алғаннан кейін қабығын аршып төртбұрыштап тураңыз (өз қалауыңызша турауға болады). Жүзімді ортасынан екі бөліп ішіндегі сүйегін алып тастау қажет. Туралған жемістерді йогуртпен араластырыңыз. Қалауыңыз бойынша бетіне анардың дәндерін сеуіп қояға болады, кейбіреулер сүйегі бар болғандықтан ұнатпауы мүмкін. Дайын салатты шұңғыл шыны ыдыстарға салыңыз, сонда салат дастарханның сәнін келтіріп тұрады.