Ең пайдалы 10 тағам түрі
● Сүт: Құрамында протеин, көмірсулар, А витамині, магний, кальций, фосфор және көптеген минералдар бар.
● Сиыр еті: Құрамында протеин, В витамині, никотин қышқылы және ферум (темір) бар. Жұмыртқа сияқты мидың дамуында үлесі бар.
● Айран: Құрамында кальций, протеин, көмірсу, В витамині, мырыш және фосфор бар. Балғын жеміс қосып та беруге болады.
● Балықтар: Протеин, ниацин, В витамині, ферум және мырышқа деген қажеттілігін кетіре алады. Құрамында омега - 3 май қышқылы бар балық еті мидың дамуына және жүректің саулығына ықпал етеді.
● Жұмыртқа: Өте пайдалы азық түрі. Оннан астам витамин және минералдарға ие.
● Картоп: Құрамында калий, А витамині, С витамині, фоли қышқылы, кальций және ферум бар. Қант диабеті ауруына шалдыққандарға шипалы.
● Брокколи: Талшыққа толы болған брокколи, витаминдер мен минералдар қоймасы. Брокколиді піспеген түрде жеген пайдалырақ.
● Дәнді дақылдар: Нанда, крекерлерде және дәнді тағамдарда фоли қышқылы, мырыш, ферум және В витамині көп.
● Қаражидек: Денені ең жақсы азықтандыратын тағамдардан бірі. Құрамында калий, С витамині, көмірсу және антиоксиданттар бар.
● Ірімшік (Сыр): Жақсы тағам. Кальций, протеин және В12 витаминіне өте бай. Сүйек құрамында болатын фосфор да табылады.
Дерекөзі: Әлеуметтік желіден алынды.