Бактерияларды пайдалану. Табиғаттағы және адам өміріндегі бактериялардың маңызы
Сабақтың мақсаттары: Бактериялардың зиянды және пайдалы түрлерін біледі, ажырата алады.
Ірімшік және йогурт өндірісін зерттейді.
Йогурт пен ірімшік және сүт өнеркәсібінде бактериялардың маңызын біледі.
Жасау технологиясымен танысады.
Бағалау критерийлеріПайдалы бактериялар туралы біледі;
Олардың маңыздылығын түсіндіре алады;
Йогурт пен ірімшік дайындау әдісін біледі,
Ірімшік және йогурт өндірісін зерттей алады.
Оқушылар йогурт және ірімшік дайындау үдерісін өз сөздерімен сипаттай алады.